Världens godaste kladdkaka!

Det här behövs:
3 dl vetemjöl
5 dl socker
4 st ägg
225 g smör
2 kr salt
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
50 g mörk blockchoklad

Gör så här:
Sätt ungnen på 175 C. Smöra å bröda en form, gärna en med en lösbar kant. Smält smöret (175 g) och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst och tillsätt sedan vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör om. Tillsätt sedan smöret och rör om tills det blir en jämn smet.
Häll i smeten i formen.
Sätt sedan i kakan i ungnen. Den ska vara inne i 35 min.


När kakan är klar så är det dags för glasyren!
Smält ner 50 g blockchoklad med 50 g smör på svag värme. Rör om.
Häll sedan ut glasyren på kakan.


-Låt kakan svalna, sedan är den klar!




/Josefine

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0